19 de febrer 2021

TORRE DE CA'N ALTIMIRA - CASTELL DE BARBERÀ - ZONA HUMIDA DEL MOLÍ VERMELL

 Una vegada més, hem sortit a caminar pel Rodal de Sabadell part de la Colla Pessigolla. Encara que aquesta vegada, més que el Rodal de Sabadell, ha sigut al terme de Barberà del Vallès.

Hem deixat el cotxe al final del carrer Verneda, a tocar el riu Ripoll, a un punt on hi ha un parell de petits aparcaments.

Travessat el riu, comencem a pujar cap a la Torre de Guaita de ca n'Altimira, just al punt on vam girar la vegada que vam venir a la Font de Can Llobateres.

Amb un corriol ampla que aviat es fa estret, arribem de seguida a la Torre


Una torre datada a finals del segle XI, començaments del XII, que va quedar al descobert quan, a l'any 1972, es va enderrocar la masia del mateix nom.

Des d'allà, s'agafa un corriol una mica perdedor que ens porta fins el cementiri de Barberà del Vallès. A tocar de la Torre.

Envoltem la practica totalitat del cementiri, resseguint una tanca ramadera electrificada (teòricament) que intenta evitar l'entrada de animals al cementiri, completament obert a l'exterior en aquesta part.



El que et permet observar alguna curiositat no massa habitual



A partir d'aquí, i encara que el camí va envoltant el polígon industrial, l'entorn és molt frondós i boscós, amb arbres de bona mida 



I zones amb pins replantats i ben cuidats


I, com a mínim, nets. Molt més nets que alguns dels camins del Rodal de Sabadell


Seguint camí boscà i prou ben indicat, tota l'estona, s'arriba al Castell de Barberà. Una masia fortificada que, després de passar per innumerables mans, ha acabat propietat de l'Ajuntament de Barberà que no té definit ni previst cap pla d'utilització.




Al seu costat, un camp de conreu treballat


 I vistes de Barberà


difuminat entre la boirina que no ens ha deixat en tota l'estona.

L'entorn confirma el que es diu i hem tingut ocasió de comprovar en altres moments i indrets: estem en una primavera avançada que mostra les primeres flors silvestres

Herba donzella

Viola

A més d'algun arbre boscà ben florit



Ja de baixada, i abans de trobar-nos la Font de Can Magí




Podem divisar, amb perspectiva i en alçada, les restes del Molí Vermell. Baix, al riu. I que dona nom a la Zona Humida que hi ha al seu costat i que era un focus d'interès de la sortida



Focus d'interès que ens ha passat desapercebut ja que està a l'altre costat del riu (a la riba dreta) i queda completament tapat per un espès i abundós bocs de canyes de riu.


Ens tocarà venir una propera vegada per anar directament a aquesta zona que, per una altra banda, havíem albirat des del punt on hem fet la foto de les restes del Molí Vermell.

En fi, ja només ens ha quedat passar a tocar del jaciment paleontològic explorat fa uns anys



Per acabar al mateix punt de sortida, sota la atenta mirada de la Torre de ca n'Altimira.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada