05 de febrer 2021

EL RODAL DE SABADELL. CAN LLOBATERES

Aquesta setmana hem fet una caminada fins la font de Can Llobateres, sortint del final del carrer Tres Creus.
Hem baixat fins una mica abans del riu Ripoll on hem agafat el camí que, per la seva riba dreta, porta fins el pont del Soler Torrella (el pont per on la Carretera de Santa Perpètua travessa el riu Ripoll).
Allà hem travessat el riu i ens hem endinsat per una zona mig polígon industrial, mig zona agrària.
En tot aquest tram fins aquí, no hi ha més atractiu que passar per sota la fàbrica de Can Cuadras, les Pistes d'Atletisme, La Bassa, les Pistes Cobertes d'Atletisme i, ja en el tram final alguna vista de l'Església Romànica de Barberà del Vallès


i la xemeneia de l'antiga fàbrica del Soler i Torrella.



Passada aquesta zona, arribem a un camí asfaltat que, si l'agaféssim cap a la dreta, ens portaria a Barberà del Vallès i, si el seguíssim recte, arribaríem a la zona d'accés al Castell de Barberà i la zona humida del Molí Vermell.
Nosaltres l'agafem cap a l'esquerra. Al cap de poc, el deixem per prendre un corriol que ens portarà, per zona de boscos i vegetació de ribera, fins a la font de Can Llobateres.




Refetes forces,



seguim fins arribar, novament, a la carretera de Santa Perpètua. En refem un tros direcció Sabadell fins arribar a la rotonda que regula el transit d'accés al polígon de Can Roqueta. Travessem la carretera (amb molt de compte perquè el transit és molt intens) i entrem cap aquest polígon.
La sorpresa ha sigut que hi ha un sender cimentat, de molt recent construcció, que volta el perímetre exterior de Can Roqueta per la banda de les parets del riu Ripoll. S'agafa, a ma esquerra, just a l'entrada de la primera nau i evita tenir de travessar el polígon pel seu interior.
Així mateix, permet gaudir de bones vistes sobre la zona que abans hem passat d'anada arran de riu.

Les citades Pistes Cobertes d'Atletisme


la Bassa


les Pistes d'Atletisme "de tota la vida", amb la històrica fàbrica tèxtil de Can Cuadras al seu costat


Sobrepassat, per aquest sender cimentat, el polígon industrial i el barri d'habitatges del mateix nom, hem agafat un camí que baixa directe al riu Ripoll. Just darrera del que fou l'empresa Catex, avui completament abandonada i en ruïnes.

Trobem una bassa cuidada al costat d'una de les zones d'horts municipals


amb aigua prou neta perquè hi facin niu i descansin uns ànecs.

Seguim per la riba esquerra del riu fins a l'alçada de cal Grau.


Travessem el riu pel pont per vianants que allà hi ha, i donem la passejada per acabada, enfilant per la carretera de Torre Romeu fins al començament (final) del carrer Tres Creus, on l'havíem començat.  





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada