Durant els primers anys de venir a Edinburgh, ens estranyava no saber de mercats ambulants. Si preguntàvem, ens deien que no n'hi havia. Ni de carrer ni mercats tancats com els coneixem nosaltres a Catalunya.
És veritat que el comerç d'alimentació està focalitzat en grans superfícies (que han anat creixent els darrers anys, en nombre i en diversitat de cadenes) i en botigues regentades per hindús i paquistanesos. També hem vist carnisseries, forners, petits supermercats especialitzats en productes ecològics, formatgeries, ... Però sempre en molt petita quantitat. No hem vist mai, per exemple, fruiteries.
En un país exportador de peix i marisc, estranya l'escassetat de peixateries. I les poques que hi ha, no llueixen ni de bon tros com les d'aquí.
El gènere, estant força bé, no té la varietat a la que estem acostumats.
Als pobles costaners, hi trobes petites (molt petites) botigues de venda de peix. Botigues vinculades a l'activitat pesquera del propi poble i a alguna activitat de comercialització i manipulació a l'engròs de peix (fumats sobre tot i serveis a restaurants i particulars).
Fa una mica més de 5 anys, va començar a funcionar algun mercat de carrer. Del que primer ens vam assabentar, va ser el que posen cada dissabte a Castle Terrace. Just sota el castell, per la part sud-oest.
Després van venir el de Balerno (un poble proper a Edinburgh) i el de Stockbridge.
Al de Balerno hi vam anar l'any 2015
i, encara que faltava més d'un més per Nadal, l'ambient ja estava dominant per aquesta festa
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada