05 de febrer 2022

Mercats de carrer, 4 de febrer del 2022

 Durant els primers anys de venir a Edinburgh, ens estranyava no saber de mercats ambulants. Si preguntàvem, ens deien que no n'hi havia. Ni de carrer ni mercats tancats com els coneixem nosaltres a Catalunya.

És veritat que el comerç d'alimentació està focalitzat en grans superfícies (que han anat creixent els darrers anys, en nombre i en diversitat de cadenes) i en botigues regentades per hindús i paquistanesos. També hem vist carnisseries, forners, petits supermercats especialitzats en productes ecològics, formatgeries, ... Però sempre en molt petita quantitat. No hem vist mai, per exemple, fruiteries.

En un país exportador de peix i marisc, estranya l'escassetat de peixateries. I les poques que hi ha, no llueixen ni de bon tros com les d'aquí.




El gènere, estant força bé, no té la varietat a la que estem acostumats.

Als pobles costaners, hi trobes petites (molt petites) botigues de venda de peix. Botigues vinculades a l'activitat pesquera del propi poble i a alguna activitat de comercialització i manipulació a l'engròs de peix (fumats sobre tot i serveis a restaurants i particulars).

Fa una mica més de 5 anys, va començar a funcionar algun mercat de carrer. Del que primer ens vam assabentar, va ser el que posen cada dissabte a Castle Terrace. Just sota el castell, per la part sud-oest.





Després van venir el de Balerno (un poble proper a Edinburgh) i el de Stockbridge.

Al de Balerno hi vam anar l'any 2015


 i, encara que faltava més d'un més per Nadal, l'ambient ja estava dominant per aquesta festa


El d'Stockbridge, el vam descobrir per casualitat un dia passant per allà. També és més petit que el de Castle Terrace, però de característiques similars.

El mateix ens va passar amb el de Leith Market. En cap d'aquests dos casos, tinc fotografies a ma (segur que en vaig fer) per poder compartir.

Aquest any, ens hem assabentat de l'existència d'un altre mercat de carrer: The Pitt Market. Aquest és un mercat de menjar al carrer que obre cada dissabte i diumenge. Ens queda pendent per una propera vegada.

Nota: elaborada ja aquesta entrada, visitant un nou supermercat de productes ecològics i curosos amb el medi ambient, hem descobert una fruiteria de recent obertura. Regentada per un italià de Sicília que parla molt bé l'espanyol, està especialitzat amb fruita mediterrània que té molt bona presència i olor. El sabor l'haurem de provar més endavant.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada