22 de gener 2022

Rugby, 21 de gener del 2022

 El rugby ha sigut, de fa molts anys, un esport que m'ha agradat. Des de finals dels anys 60 quan, pel Canal+ i en obert, transmetien el Torneig de les Cinc Nacions (Anglaterra, Gales, Irlanda, Escòcia i França) de la mà d'un locutor que després va agafar molta popularitat: MIchael Robinson.

De la seva ma i comentaris, vaig aprendre les regles bàsiques i a estimar aquest esport. En aquella època, els equips no eren professionals si no que eren persones totalment amateurs (professionals liberals, gent vinculada a la noblesa del país, ...). L'esportivitat era absoluta i l'entrega, encara més. Formar part dels equips britànics era un orgull familiar. Com a anècdota, recordo que a la mitja part, els jugadors no anaven a vestidors, si no que es refeien al mateix camp, asseguts, passejant, parlant entre ells, amb els adversaris, amb els àrbitres i amb el auxiliars que els hi portaven aigua i els feien algun massatge.

Molt ha canviat des de llavors.

En qualsevol cas, si estant a Edinburgh, coincideix que hi algun partit, procuro anar-hi. A pocs he anat, ja que la temporada acaba molt aviat i comença molt tard. Quasi bé mai hi ha partits quan vinc.

Regal de Nadal de la Dàlia, aquesta vegada va ser diferent i, a pesar de que el partit al que teníem previst anar s'havia cancel·lat pel tema COVID, finalment vam poder assistir al primer partit amb gent a les grades que es va fer després de mesos de suspensió.

Era una festa. La gent més pendent del retrobament amb el amics,  de la conversa, que del partit. La cervesa a riuades i el partit ... doncs el partit no va ajudar gaire a mantenir l'emoció: el resultat final va ser Edinburgh 66 - Brave 3.

No obstant, va ser força bonic i va donar peu a fer algunes fotografies interessants.










I tornant al COVID, els requisits màxims: test d'antígens el dia abans, registrar-lo al NHS (el servei nacional de salut del Regne Unit), portar-ne el justificant imprès, mascareta, ....

Curiosament, vaig poder registrar el meu sense estar afiliat a aquest servei i ... al partit, ni van demanar res ni la gent portava mascareta. No puc dir que en tot l'estadi, però en tota la grada, només la portàvem la Dàlia i jo 😡😡😡.

Repetiré un altre partit quan en tingui ocassió. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada